Loading Events

>> inschrijvingen worden weldra geopend <<

Het SP&O-SIMAC Triatlon Team Mechelen organiseert jaarlijks een winterduatlon in het Sport Vlaanderen domein te Hofstade. Het SP&O-SIMAC Triatlon Team Mechelen staat bekend als sterk triatlonteam en als organisator van het jaarlijkse Triatlonweekend te Mechelen. Naar analogie met onze clubfilosofie richten we ons, zoals bij al onze organisaties, zowel op de recreatieve als competitieve atleet.

wedstrijden:

 • 11u: start de Duo winterduatlon. Hierin loopt de eerste deelnemer een loopronde en lost hij de andere deelnemer af die drie fietsrondes voor zijn rekening neemt. Daarna legt de eerste deelnemer terug een loopronde af. Minimumleeftijd 14j.
 • 13u30: Spodenoloop voor kinderen tot 9 jaar, alle informatie vind je hier
 • 14u: volgt dan de individuele winterduatlon die openstaat voor individuele atleten. Minimumleeftijd 18j.

Er zijn 5 podia Solo ( Heren – Dames) & Bij de duo’s (HH – HD – DD) met prijzengeld. 50 – 30 -10 + nog een gratis deelname voor het jaar erop voor de winnaars.

Inschrijven

Inschrijvingen verlopen via het wedstrijdplatform van de VTDL:

Inschrijving individueel : 20€
Inschrijving duo : 30€
(exclusief daglicentie VTDL (10 euro / 3 euro => -18jaar) en exclusief transactiekost onlinebetaling)

Online inschrijvingen worden afgesloten op woensdag 13 februari, daginschrijvingen zijn wel nog mogelijk indien er nog plaatsen beschikbaar zijn..

Reglementering

De winterduatlon wordt georganiseerd in samenwerking met de Vlaamse Triatlon en Duatlon Liga. Dit impliceert dat de VTDL-reglementen voor crossduatlon van toepassing zijn. Alle deelnemers krijgen enkele weken voordat de wedstrijd start een e-mail met daarin nog even de voornaamste punten. Het volledige sportreglement kan je terugvinden op website van de VTDL Sportreglementen.

Toeschouwers

Wij houden eraan om van de winterduatlon een toeschouwer-vriendelijk evenement te maken. Op het centrale punt – het strand voor het strandgebouw waar de start, de finish en de transitie plaatsvinden – zie je je favoriete atleet verschillende malen aan het werk. En ook een hapje en drankje zijn daar niet veraf…

Afmelden

Afmelding is enkel mogelijk met doktersattest tot 1 maand voor de wedstrijddatum 50% terugbetaling van het inschrijvingsbedrag. U kan dit mailen naar info@triatlonmechelen.be samen met uw naam, wedstrijd, ibannummer en bic code.

De terugbetaling is enkel van toepassing op het inschrijvingsbedrag. De kostprijs van de VTDL daglicentie kan door de organisatie niet worden teruggestort. Deze kan onder bepaalde voorwaarden gebruikt worden voor deelname aan een ander evenement. Gelieve hiervoor contact op te nemen met de VTDL: info@triatlon.vlaanderen.

De winterduatlon bestaat uit 3,1km lopen, 19,2km mountainbiken en opnieuw 3,1km lopen. U kan ons parcours terugvinden op gpsies.com. Zowel de Duo winterduatlon als de individuele winterduatlon volgen hetzelfde parcours.

Het loopparcours (Strava segment Run) bestaat uit 80% onverharde wegen. De start vindt plaats op het strand voor het strandgebouw. Hier wordt ook de wisselzone opgesteld waar – na de eerste loopronde -de loopschoenen voor de mountainbike ingeruild mag worden.

De ‘95% offroad’ fietsronde (Strava segment Bike) dient driemaal afgelegd te worden, goed voor 19,2km. Na elke ronde volgt er – net zoals tijdens de vroegere UCI WorldCup Cyclocross Hofstade – een passage op het strand. Na de derde fietsronde, volgt er opnieuw een wissel en een afsluitende run van 3,1km.

Briefing

Het SP&O Triatlon Team Mechelen dankt u voor het vertrouwen dat u in onze organisatie stelt. In deze briefing vindt u belangrijke informatie met betrekking tot het verloop van de wedstrijd. We vragen u met aandrang ze nog even door te nemen.

Bereikbaarheid

Sport Vlaanderen (Bloso) domein Hofstade
Tervuursesteenweg z/n
1981 Hofstade (Zemst)

Volg de E19 Antwerpen/Brussel en neem afrit 11 (Zemst / Hofstade / Planckendael). Het Sport Vlaanderen domein staat vanaf dan perfect aangegeven. Het domein is tijdens de SP&O winterduatlon gratis toegankelijk. Parkeren op de grote parking kan vanaf 9h en kost 4€/wagen. Een gratis alternatief kan je vinden aan het zwembad in Hofstade of het NMBS-treinstation, maar de afstand tot de wedstrijdsite is dan ook groter.

Dagplanning

9u: secretariaat – strandgebouw Sport Vlaanderen domein Hofstade – open
10u: wisselzone open voor de Duo Winterduatlon
10u50 briefing door de hoofdscheidsrechter + sluiting van de check-in.
11u: start Duo Winterduatlon
13u: prijsuitreiking Duo duatlon in het strandgebouw
13u: wisselzone open voor SP&O Winterduatlon
13u50 briefing door de hoofdscheidsrechter + sluiting van de check-in.
14u: start SP&O Winterduatlon
15u10: aankomst eerste deelnemer
16u30: prijsuitreiking in het strandgebouw

Voorbereiding

Bekijk op de deelnemerslijst al even op voorhand wat uw startnummer is. Dit vergemakkelijkt uw registratie.

Elke deelnemer ontvangt een inschrijvingspakket tijdens de inschrijving op het secretariaat. U vindt hierin volgende zaken:

 • een nummerbordje, te bevestigen aan het stuur
 • een nummer, vooraan te dragen bij het lopen
 • een elektronische chip te bevestigen rond LINKSE enkel;
 • een blauw tyvek-polsbandje (2 voor duo’s)

Belangrijk: Uw paspoort of licentie wordt gecontroleerd. Breng deze dus zeker mee!

Let op: Om 11u start de Duo Winterduatlon. Indien je deelneemt aan de solowedstrijd dan kruis je deze wedstrijd op weg naar het wedstrijdsecretariaat. Hou hier rekening mee!

Verkenning

Het is voor individuele atleten niet toegelaten om het loop- en fietsparcours te verkennen zolang de duo atleten aan hun wedstrijd bezig zijn. Het fietsparcours zou beschikbaar moeten zijn voor verkenning vanaf 12h40 en het loopparcours vanaf 13h00.

Wisselzone

Na een korte keuring van helm en mountainbike door de aanwezige scheidsrechters, mag u uw materiaal op uw genummerde plaats opstellen. Tassen mogen niet achterblijven op uw genummerde plaats, maar een plastic box (met afmetingen van ongeveer 50cm x 30cm) mag wel.

Een fiets die in de wisselzone werd geplaatst, mag deze niet meer verlaten voor de start van de wedstrijd.

Lopen: 3,1 km

De loopstart vindt plaats op het strand voor het strandgebouw. U dient uw nummer vooraan te dragen.

U loopt één ronde rond de grote vijver. De loopronde wordt aangegeven door middel van rode pijlen. Begeleiding van de loper is niet toegestaan.

Mountainbiken: 19.2 km

Vooraleer u de fiets neemt, dient u uw helm vast te gespen. De wissels tussen loper en fietser gebeuren op de plaats in de wisselzone. De Duo-deelnemers dienen op hun genummerde plaats te wachten tot de loper de elektronische chip doorgeeft. . U begint pas te fietsen vanaf de uitgang van het fietsenpark en niet in het fietsenpark.

Het fietsparcours loopt over 3 ronden, aangegeven door rode pijlen. Drafting is toegestaan.

Na 3 rondes fietsen, stapt u af aan de ingang van het fietsenpark en loopt u naast uw fiets naar uw plaats. U mag uw helm niet openen of afzetten vooraleer u aan uw plaats bent.

 • Het gebruik van een mountainbike is verplicht. Crossfietsen worden niet toegelaten.
 • De maximale wieldiameter is 29 inch. De minimale sectie is 1,5 inch (599-38), wat betekent dat het dunste deel van de banden minstens 38 mm breed moet zijn.
 • Mountainbike stuur is verplicht.
 • Verschillende bandenprofielen (met of zonder noppen) zijn mogelijk, afhankelijk van de ondergrond.
 • Atleten mogen hun fiets voortduwen of dragen op het parcours.
 • Atleten moeten zelf hun reparatiemateriaal vervoeren en staan zelf in voor hun reparaties tijdens de wedstrijd.

Lopen: 3,1 Km

De fiets wordt achtergelaten aan de genummerde plaats. U dient uw nummer vooraan te dragen.
U loopt één ronde rond de grote vijver. De loopronde wordt aangegeven door middel van rode pijlen. Begeleiding van de loper is niet toegestaan.

Na de race
Na aankomst van de laatste deelnemer kan u – na afgifte van uw stuurnummer én op vertoon van uw deelnemersnummer – uw fiets in de wisselzone afhalen.